Aug 24, 2016

GIVEAWAY PERTAMA BY FARAH SANUSI


Assalamualaikum Hai.


Hadiah-hadiah yang bakal di menangi:

1) Dianz vitamin - 2 pemenang
2) Kopi Pak Belalang -  5 pemenang
3) Shawl - 3 pemenang






Syarat penyertaan:

1. Follow blog Farah Sanusi

2. Follow instagram Farah Sanusi

3. Like facebook page Farah Sanusi

 4) Buat satu entri bertajuk "GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI"
5) Copy banner kat atas dan backlink kan ke entri ni
6) Tinggalkan link entri anda kat ruang komen bawah ni



*10 pemenang bertuah akan di pilih menggunakan random.org
Pemenang akan di umumkan pada 1 September 2016

Aug 23, 2016

Book Giveaway by Abam Kie and Friends


Assalamualaikum Hai.


Syarat-syarat:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut:

Abam Kie
Bin Muhammad
Henrietta Jose
Cik Noor
Lea Azleeya
Shahida Mohamed

 2. Buat entri bertajuk "Book Giveaway by Abam Kie and Friends"

3. Letak banner dekat entri.

4. Backlink kan ke sini.

5. Publish!

6. Tinggalkan link entri giveaway anda di ruangan komen entri ini sahaja.


Buku-buku dan novel menarik menanti para pemenang bertuah!

1 buah buku X 2 pemenang oleh Bin Muhammad.
1 buah novel dan 1 penanda buku X 3 pemenang oleh Henrietta Jose
1 buah buku X 1 pemenang oleh Cik Noor 
1 buah novel X 1 pemenang oleh Lea Azleeya
1 buah novel X 2 pemenang oleh Shahida Mohamed
1 buah novel X 1 pemenang oleh Gadis Misteri
1 buah buku X 2 pemenang oleh Abam Kie

Hadiah terjamin kepada peserta pertama dan terakhir! Top up RM5!

Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara undian oleh Abam Kie :)

Mula : 20 Ogos 2016
Tamat : 9 September 2016 2.

Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh


Assalamualaikum Hai.


Syarat-syaratnya ialah:

  • Follow Blog SpendaLusuh (bagi yg belum follow).
  • Like facebook page SpendaLusuh (bagi yg belum like)
  • Buat satu entry bertajuk “Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh”
  • Copy & Paste poster kat atas tu dan backlink ke entry ni.
  • Comment sambil bubuh link post kat bawah ni.
  • Click lah jugak semua nuffnang ads yang ada kat blog ni sekali ye….

Hadiah2 merupakan:
1. Fridge magnet Amsterdam x 4




2. Key chain Holland x 3

3. Coin purse Amsterdam x 3

Mini Giveaway Lucky Nine


Assalamualaikum Hai.


Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia 
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :
sila nyatakan di dalam entry jika tiada instagram/ twitter

Instagram Mya | byAyong | DNIA House
Twitter Mya

4. Like :
Page DNIA House

5. Buat entry bertajuk "Mini Giveaway Lucky Nine"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy URL banner dalam kotak diatas) 
berserta username Instagram , Twitter dan Facebook anda
7. Backlinkkan entry anda ke entry ini.
8. Tinggalkan link entry, anda dibahagian komen.

Senarai Hadiah : 

Top Referral :
Wang Tunai RM50

Random :
1. Custom made pouch x 2 pemenang [byAyong]
2. Custom made mini cute pillow x 1 pemenang [byAyong]
3. Sabun Collagen Nurraysa x 1 pemenang [DNIA House]
4. Topup RM5 x 2 pemenang [DNIA House]
5. Blog Review + Bloglist x 2 pemenang [Mya Farisha]

GIVEAWAY TUNAI RM200 BY ELIHJAPAHAR.COM


Assalamualaikum Hai.


Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini -  or klik sini
4. Follow Twitter saya - 
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Link kan entry tersebut pada entry ini
7. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

Aug 19, 2016

# 2 Giveaway Chocolate + Pencarian Bloglist


Assalamualaikum Hai.


"You Only Have Yourself"

My favourite quote. It helps me to be stronger :) We cannot always depends on people. Sometimes we are left all alone by ourselves. Sometimes people are just too busy to notice you. Whatever situation you are in, please remember that you only have yourself. And only you, can change yourself.

Giveaway Birthday by Cik Eyz


Assalamualaikum Hai.





Happy Birthday Cik Eyz! :D Yang ke berapa? Ehehe.

Moga happy and bahagia selalu di samping yang tersayang dan dimurahkan rezeki dipermudahkan urusan. Ameen.



                        5 Pemenang bertuah akan dipilih menggunakan random.org


Hadiah :


1 x RM 10


2 x RM  5


2 x  Shawl



Giveaway tamat 31 Ogos 2016
Pemenang akan diumumkan pada 1 September 2016

Giveaway Birthday By Starlavenderluna


Assalamualaikum Hai.


Syaratnya mudah saja :



1)  jurnal saya

2)  (like) Fanpage facebook saya
3)  Networkedblog Facebook (jika ada)
4)  Google+ saya
5) Buat entri bertajuk "Giveaway Birthday By Starlavenderluna
6) Letak banner dan backlink entri ini, lepas tue publish.
7) Tinggalkan link entri anda di ruangan komen ini sajabeserta ucapan "Saya nak hadiah misteri, pilihlah saya..!"
8) Tarikh penyertaan bermula pada 2 Ogos sehingga 31 Ogos 2016
9) Terbuka pada sahabat yang tinggal di Malaysia saja


 PEMENANG PILIHAN AKAN DIPILIH SECARA RANDOM OLEH SAYA SENDIRI...

GIVEAWAY CASH RM100 BY SYIRA LOKMAN !


Assalamualaikum Hai.


Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"
3. Letak banner dekat entry. 
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Wang tunai RM30 x1 
Wang tunai RM20 x1 
Tapak Iklan free selama sebulan x1 
Topup RM5 x1 
[SyiraLokman]


(TOP REFERRAL)
 Wang tunai RM50 x1 
[nurfuzie] 

Giveaway RM400 by AsyaAmin!

Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari


Assalamulaikum Hai.

giveaway dan pencarian bloglist

Syarat penyertaan :
1. Terbuka untuk semua yang berwarganegara Malaysia
2. Follow blog Jepun Mari
3. Janji ada blog, boleh join.
4. Buat satu entry bertajuk ' Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari '
5. Copy banner di atas dan buat back link ke entry ini.
6. Publish kan entry dan hantar kan ke ruang komen di bawah.

Ganjaran kepada peserta yang join segmen ini : 
1. 5 peserta yang bertuah akan menjadi senarai bloglist Jepun Mari sepanjang tahun 2016.
yang ini saya akan baca setiap blog yg join contest ni, yg mana menarik perhatian saya akan senaraikan sebagai 5 bloglist yang bertuah.

2. hadiah berbentuk tudung AJ klik sini


Tempoh penyertaan 
18 Ogos 2016 - 23 September 2016